Kozmetika Vitalba

Vitalba UNISEX hidratantna krema in regenerativni serum s placentalnimi proteini*

Kolekcija Vitalba. 100% naravne sestavine.

 

 

  Kliknite tukaj za nakup

Za podjetja in večja naročila prosimo pišite na: info@adriabio.com

 

  • Pridobljeno na živalim prijazen način.
  • Brez parabenov, silikonov, mineralnih olj, vazelina, parafina, in barvil.
  • Kot dišave uporabljena esencialna olja. Ročno izdelano.
  • Primerno za vse tipe kože, tako za moške kot za ženske.

Kozmetika Vitalba zgladi in revitalizira kožo, z občutnim izboljšanjem manjših gubic v roku nekaj tednov redne uporabe.  Zahvajojoči nemastni teksturi omogoča enostavno nanašanje, se takoj vpije in vlaži kožo.

Kozmetika Vitalba je rezultat  pet-letnega razvoja v podjetju AdriaBio, ki ga vodijo Slovenski znanstveniki s tri desetletji izkušenj in znanja s področja molekularne dermatologije.

Hydratantna krema in regenerativni serum za obraz, roke in telo vsebujeta izvleček živalske posteljice*, ki je bogat vir hranljivih snovi, biostimulantov in mikroelementov, ki pospešujejo obnovo kože.  Vitalba krema in serum izboljšujeta elastičnost kože in jo vlažita. Primerna sta za vse tipe kože. Med njihovimi sestavinami najdemo tudi Aloe vera, ki stimulira obnovo kože, medtem ko vitamini pripomorejo k obnovitvi njene elastičnosti, fleksibilnosti.  Proteini svile  urejujejo  naravno ravnovesje vode v koži in tvorijo tanko zaščitno bariero. S tem ščitijo kožo in jo obvarujejo pred škodljivimi okoljskimi vplivi.

Krema je bogata s  karitejevim maslom, ki je idealno za nego tanke in občutljive kože. Mandljevo olje je zelo blago in  kožo naredi mehko ter jo hrani in izgladi. Kokosovo olje je naravni antioxidant, ki učinkovito ščiti kožo od poškodb in posledic staranja.  Med kožo mehča ter deluje kot naravno čistilo, saj veže nečistoče in odstranjuje odmrle celice. Velja tudi za naravni antiseptik. Ricinusovo olje ima visoko vsebnost ricinoleične maščobne kisline, njegova sestava blagodejno vpliva pri različnih kožnih spremembah in proti prvim znakom staranja. Zaradi specifične sestave pa je odlično za nego suhe in tudi mastne kože.

Q10 je eden najmočnejših antioksidantov, ki so voljo. V industriji nege kože je zelo iskana sestavina, saj brani kožo pred prostimi radikali in poškodbami ter spodbuja obnavljanje celic in njihovo rast.  Urea izdatno vlaži, ne samo kožo, ki se stara, pač pa tudi mlado suho kožo. Ureo dodajamo v kozmetične izdelke zaradi vlage, saj povečuje sposobnost kože vezati vodo. Nega z izdelki, ki vsebujejo ureo ohranja kožo lepo in zdravo.

Učinki  kreme in seruma so bili znanstveno dokazani tako v in vitro pogojih (na humanih fibroblastih gojenih v celičnih kulturah) in in vivo (na 46 prostovoljcih, med 38 in 86 let starosti), tekom tri do pet mesecev vsakodnevne uporabe naših izdelkov.

 

 

Izdelka vsebujeta le naravne sestavine in bio konzervanse.

Ne vsebujeta parabenov, mineralnih olj, silikonov, vazelina, parafina in barvil.

Odišavljena sta z naravnimi eteričnimi olji, ki s svojim delovanjem odlično dopolnjujejo sestavo izdelkov in blagodejno delujejo na kožo.

Izdelava je ročna in poteka v nadzorovanih pogojih laboratorija, ki deluje v sklopu podjetja AdriaBio. Upoštevani so najvišji standardi higiene, postopki izdelave pa so strokovno vodeni.

* Pomembni podatki in dejstva o AdriaBio placentalnem ekstraktu:

  • Prašičja tkiva so zelo podobna človeškim in se v namene ksenotransplantacije uporabljajo v medicini že desetletja. Poleg prašičje posteljice se uporabljajo tudi srčni ventili, očesna roženica, in pred kratkim tudi ledvice in pankreasni otočki
  • Uporabljamo prašičje posteljice, ki se kot del naravnega procesa prasitve izločijo. Posteljice so biološki material, katerega se običajno uniči kot  biološki odpad
  • Naši dobavitelji so lokalne majhne kmetije, pri katerih je skrb za živali na najvišjem nivoju
  • Nobena žival ni bila na kakršenkoli način  poškodovana pri odstranjevanju posteljice ali pa vzrejena le za ta namen
  • Ekstrakt posteljice pripravljamo v svojem laboratoriju, v nadzorovanih pogojih dela 
  • Nobena žival ni bila ubita zaradi pridobivanja posteljice, kot tudi ni uporabljeno tkivo mrtvih živali